Bestial Devastation haastattelu Kekäle kakkosesta. Vastailijana Sam the Maggot, kyselijänä Jouni Hihnala.

Lappeenrannasta kajahtaa taas!

Terve! Bestial Devastation on ainakin minulle ihan uusi tuttavuus… Saadaanko me kunnia haastatella teitä ihan ensimmäisenä!?

Tervehdys! Onhan tämä aika tuore bändi. Et ole ensimmäinen, joka on haastatellut meitä. Tätä ennen on annettu muutamia haastatteluja, joista suurin osa on mennyt ulkomaille.

Hostile Revenge, nauha jolla on pituutta ihan riittävästi, Astia soundit ja hienot värikannet… Kuitenkin nimesitte sen promoksi vaikka tarjolla on runsaasti huonompi laatuisia tuotoksia demo-nimikkeen alla. Mistä moinen vaatimattomuus?

Alunperin meillä oli tarkoitus promotoida Bestial Devastationin musiikkia julkaisijaa etsien. Kun sopivaa julkaisijaa ei ole löytynyt. Päätettiin julkaista promo demona tutun ja turvallisen Darkness Productionin avulla. Siksi kutsumme demoa osittain promoksi. Onhan sitä julkaistu pelkkänä promo versionakin.

Mitäs sanoisitte siihen jos kuvailisin musiikkianne lauseella: "Barathrum goes trash!"

Olen todella otettu kuvauksestasi. Täytyy tunnustaa, että itse pidän Barathrumin musiikista. Barathrumhan on yksi suomen vanhimmista, nykyisin hengissä olevista Blackmetal bändeistä. Joka tekee musiikkia kunnon asenteella. Ehkä meidän, kuten myös Barathrumin musiikki on tarpeeksi yksinkertaista. Näin musiikki muodostuu helpommin ymmärrettäväksi. Minun mielestä tärkeintä musiikin teossa on oikeanlainen asenne, jolla pääsee tarvittaessa pitkällekkin.

Sessiojäseninä nauhalla oli Mike Skeleton sekä Ghoull Skullkrusherista (Hmmm…). Onko suunnitteilla ottaa jotain vakituisia jäseniä Bestial Devastationiin teidän kahden alkuperäisjäsenen lisäksi? Rumpalihan teillä kaiketi jossain vaiheessa olikin?

Tällä hetkellä meitä on Bestial Devastationissa minä (Sam The Maggot), Tom Necrostorm ja uusi rumpali John Slayer. Mike Skeleton toimi vakituisena rumpalina, kun nauhoitimme promon. Myöhemmin hänelle tuli muita "tärkeitä" asioita, joten joutui väistymään rumpalin paikalta. Basistina demolla toimi Skullkrusherin/Hornan Ghoull. Basistin paikka bändissä on avoinna vieläkin. Ehkäpä joku päivä sopiva heppu löytyy soittamaan bassoa. Siihen saakka koitamme pärjätä sessio basisteilla.

Tosiaan, siellä Lappeenrannassa on runsaasti alan bändejä ja äijiä kierrätetään bändistä toiseen… Montako rautaa itsellänne on tulessa?

Kieltämättä homma toimii pienessä piirissä Lappeenrannassa. Melkeinpä kaikki tuntee tai ainakin tietää toisensa. Itse soitan Bestial Devastationissa, Pimeydessä ja Skullkrusherissa. Noista kolmesta näillä näkymin Skullkrusher on kuopattu. Mikä minusta on todella valitettavaa. Ei auta muuta, kuin viedä Bestial Devastationia Skullkrusherin suuntaan. Tom Necrostorm on Pimeyden ja Bestial Devastationin lisäksi Blasphemous Evilissä, joka on Hornan Nazgul Von Armageddonin projekti. John Slayerillä on useita muita projekteja, joista en itsekkään oikein pysy kärryillä. Tärkeimpiä ovat ilmeisesti Bestial Devastation, Legacy ja Pimeys.

Muutenkin siellä päin taitaa olla suhteessa enemmän "hevi" porukkaa kuin muualla Suomessa, ainakin me ollaan saatu aika paljon tilauksia sieltäpäin eri henkilöiltä.

Tuskinpa täällä on suhteessa sen enempää heviporukkaa, kuin muuallakaan Suomessa. Ei ainakaan keikoilla ja katukuvassa pahemmin näy. Se on kyllä totta, että Lappeenrannasta tulee paljon bändejä. Pienempiä ja vähän isompia nimiä, jotka soittavat metallia ja rokkia laajalla sektorilla.

Hostile Revengen kannessa on tuollainen sienen muotoinen räjähdys… Maailmanlopun meininkiä! Siitäkö musiikissanne on kysymys ja onko se mielestänne paras vaihtoehto?

Onhan siinä myös maailmanlopun meininkiä. Jokaiselle tulee joskus loppu. Myös maailmalle. Tuskinpa se on paras vaihtoehto, mutta tällä menolla nykyinen ihmiskunta tulee tuhoutumaan nopeammin kuin edes uskalletaan kuvitella. Joten kannattaa ottaa kaikki irti vielä kun voi. Lisäksi ydinräjähdyksellä on myös tarkoitus kuvata promon sotaisia ja aggressiivisia biisejä.

Vaikka ette musiikkianne varsinaisesti black metalliksi luokittele niin sanoitukset taitaa kuitenkin olla aika paljon tuolta pimeämmältä puolelta? "Jesus Christ, you must die!"

Kyllä. Sanoitukset ovat osittain pimeältä puolelta. Sen perusteella meitä voisi kutsua blackmetalli bändiksi. Musiikillisesti emme vastaa nykyistä blackmetal käsitettä. Musiikkimme ja asenteemme on lähempänä 80-luvun blackmetal bändejä ja muita sen aikaisia metalli bändejä. Minusta nykyinen blackmetal on tylsää. Eikä anna oikein mitään uutta ja kehitystä ei ole oikein tapahtunut. Onneksi suurin buumi on jo mennyt ohi. Alkaa taas löytymään hyviäkin bändejä.

"Moonshine Passion"? Onko se tosiaan niin hyvää? Miten olisi Alkon kossu tai jotain?

Pontikka tai kossu. No kumpikin menee alas. Samaa ainetta ne ovat loppujen lopuksi. Minulle kelpaavat kaikki ALKOHOLI pitoiset tuotteet. Sinähän voisit vaikka lähettää palkkioksi haastattelusta pullon kossua. Vai kuinka? (Tuosta voit saada piloille plantratun spriin lopun, jos tulet hakemaan! -ed) Itseasiassa "Moonshine Passion" kertoo joka päiväisestä ja viikonloppuisesta harrastuksesta, joka on nimeltään kännääminenryyppääminen.

Nauhan kaksi viimeistä biisiä on mielestäni parhaimmat… Siitäkö sitten jatketaan mihin on jääty?

Ilman muuta jatketaan siitä mihin jäätiin. Kehitystä on tultava, muuten tässä bändi touhussa ei ole mitään järkeä. Seuravasta materiaalista pyritään tekemään rankempaa ja parempaa. Onko se sitten parempaa kuin promolla? Jokainen saa päättää sen itse. Ainakin biiseihin saadaan lisää uuden rumpalin soittotaitojen avulla. Rumpalihan on tunnetusti puolet bändistä.

Entä alkaako uutta materiaalia olemaan jo kasassa. Ja koska ja missä muodossa sitä saa odottaa?

Joitakin ideoita ja riffejä on kasassa, joista pitäisi alkaa työstämään uutta materiaalia. Mitään ei olla vielä nauhoitettu, mutta lähiaikoina alamme kasaamaan ja treenaamaan uusia biisejä. Tarkoitus olisi saada julkaistua uudet biisit Belgialaisen Phallus Invectuksen kautta (ex-Woodnyph). Ainakin kiinnostus siellä päässä on ollut kova. Näin alustavasti 7" pitäisi olla ulkona vuoden loppuun mennessä. Odotan itse julkaisulta paljon. Onhan se sentään vinyylilevy, joka alkaa olemaan harvinaisuus.

Olette suunnitelleet soittavanne joitain keikkoja… Onko livekokoonpano sama kuin promolla? Kuuluuko Bestial Devastationin keikoilla niin yleisön kuin bändinkin olla nauttinut runsain määrin alkoholia? :)

Kyllä. Suunnitelmissa on soittaa muutamia keikkoja kevään ja kesän aikana. Mitään varmaa keikoista ei vielä ole. Kovasti on neuvoteltu eri vaihtoehtoja. Kaikille keikkajärjestäjille tiedoksi. Tulemme mielellämme esiintymään. Keikkakokoonpano on sama kuin nykyinen Bestial Devastation lisättynä sessiobasistilla, joka on silloisella hetkellä paras tarjolla oleva vaihtoehto. Ehdokkaita keikkabasistiksi on onneksi riittämiin. Ilman muuta yleisön, kuin myös bändinkin pitää olla keikoilla juovuksissa. Näin pääsee paremmin tunnelmaan ja turha jännittäminen jää pois. Hauskaa pitää olla. SEX, DRUGS AND ROCK 'N ROLL.

Puhutaan välillä Pimeydestä! Bändin perustana on samat äijät kuin Bestial Devastationissa mutta musiikki on hieman erilaista… Kumpi on pää-bändinne ja miten jaatte aikaa näiden kahden bändin ja muitten projektien(?) välillä?

Pimeyden taustalla on samat äijät, kuin Bestial Devastationissakin. BD on meidän pääbändimme. Projektit jäävät enemmän taka-alalle. Niihin kulutetaan aikaa, kun siltä tuntuu ja ei ole muutakaan tekemistä. Musiikillisesti pyrimme pitämään molemmat bändit toisistaan erossa. Jos näin ei tapahtuisi, niin silloin ei olisi kahta eri nimistä bändiäkään.

Sitten teillä oli vielä joku produktioni? Onko se tarkoitettu lähinnä noitten omien tuotosten julkaisuun?

Meillä on Darkness Produktions. Jonka tarkoitus on lähinnä julkaista ja jaella omaa materiaalia. Jos löytyy mielestämme tarpeeksi hyviä bändejä, niin miksipä ei autettaisi musiikin levittämisessä. On ollut myös jonkunlaista puhetta yhteistyön tekemisestä Black Order Productionssin kanssa. (Warmaster Nazgul Von Armageddon)

Pakkohan sitä on jotain vinyyleistäkin kysyä (Varsinkin kun kerroit viimehetken tietona että seiska tuuma on suunnitelmissa…) Eli, kasetti on kuolemassa, mutta vinyyli ei liene koskaan! Samaa mieltä?

Olen samaa mieltä kanssasi. Vinyyli tulee tuskin koskaan kuolemaan. Kun taaskasetin tulevaisuus ei välttämättä näytä kovin valoisalta. Lisäksi vinyyli on tavallaan harvinainen ja enemmänkin keräily kappale. Onhan siinä myös puhtaampi ja luonnollisempi ääni kuin digitaalisessa CD levyssä.

Kaupallisuudesta…

Isot levy-yhtiöt ja levyjen runsas myyminen on vähän kaksipiippuinen juttu. Periaatteessahan on ihan hyvä että sanomaa saa levitettyä mahdollisimman monelle, mutta entäpä jos kuuntelija ei ymmärräkään sanomaa vaan pitää sitä vaan "siistinä juttuna"..? Onko teidän tavoitteena saada sopimus jollekkin isolle lafkalle ja levittää sanomaa mahdollisimman monelle, vai jatkaa pienempien UG-lafkojen kanssa musiikin tekoa "valikoidulle" kuuntelija kunnalle?

Minun mielestä musiikissa liikutaan hyvin pitkälti tunnetasolla. Jokainen tietäköön mikä on "hyvää musiikkia". Mikä taas ei ole. Itse kuuntelen musiikkia nykyisin laajalla sektorilla. Paikalleen jääminen ei ole pitemmän päälle kannattavaa, eikä mielekästä. Aina tulee olemaan "siistejä juttuja", jotka ovat kyseisellä ajan hetkellä pinnalla. Sille ei mahda mitään. Ihminen on laumasielu. Minusta ei välttämättä ole paha juttu, jos on tietynlaisia buumeja. Pääasia, että sisäistetään musiikinsanoma ja itse pitää kyseisestä musiikista. Eikä pidä juosta lauman perässä. Minulle on aivan samaonko lafka iso taikka pieni. Kunhan saan tehdä mieleistäni musiikkia, silloin on kaikki hyvin. Tuskinpa tulemme koskaan saamaan bändeillämme suurelta lafkalta diiliä. Musiikki on sen verran marginaalimusiikkia ja epäkaupallista. Tärkeintä on vain, että saa julkaista omaa musiikkia.

Jos päätyisitte jollekkin isolle lafkalle niin olisitteko valmiita tekemään kaikkenne pitääksenne lafkan tyytyväisenä? Esimerkiksi Dimmu Borgir vaihtoi logoaan Nuclear Blastin pyynnöstä ja väitetäänpä sitä muutamien bändien jopa muuttaneen musiikkiaan kaupallisemmaksi levy-yhtiön kehotuksesta…

Levy-yhtiö, eikä mikään muukaan taho tule koskaan vaikuttamaan meidän imagoon tai musiikkiin. Siihen vaikuttaa ainoastaan bändi itse. Todella naurattavaa, jos levy yhtiö määrää mitä bändin pitäisi tehdä. Se on sama, kuin vietäisiin pässiä narusta. Musiikilta tipahtaa kokonaan pohja pois.

Mielestäni BM-levyihin sopii parhaiten hyvin synkät tumman puhuvat kannet… Suostuisitteko julkaisemaan levyänne "karamellipaperi" kansien välissä?

Levyjen kansien pitäisi korostaa musiikkia. Olla tasapainossa musiikin kanssa. Joten blackmetal levyjen kansien pitää olla synkät ja agressiiviset. Minun on vaikea kuvitella samanlaisia kansiajollain iloisella popbändillä.

Ja vielä mielestäsi Suomen eniten ja vähiten kaupalliset Black Metal bändit?

Hyvä esimerkki kahden vuoden takaa on Ravenstorm, joka yritti pelkän ulkoisen kuvan, puheitten ja median avulla nousta Suomen parhaaksi blackmetal bändiksi. Mikä on todellakin väärin. Koska loppujen lopuksi heillä ei ollut mitään tekemistä blackmetallin suhteen. Miten on siis mahdollista, että he olivat suomen PARAS blackmetal bändi??? Naurattava väite bändistä, jonka musiikkiakaan ei oltu pahemmin aikaisemmin kuultu. Onneksi semmoinen kusetus ei mene suomessa läpi. Mielestäni yhtä räikeitä "kaupallisia" bändejä ei suomessa ole. On tietysti jotain bändejä, jotka on perustettu pelkän blackmetal buumin takia. Jokainen saa itse päättää ketkä ovat kaupallisia ja ketkä eivät ole. En itse ota sen enempää kantaa kyseiseen asiaan.

Kiitokset haastattelusta! Viimeiset rivit, olkaa hyvä:

Eipä tässä kait muuta kuin kiitokset mielenkiintoisesta haastattelusta. Pitäkää mieli avoinna musiikille. Checkatkaa Bestial Devastationin promo ja livekunto. Promoa pitäisi ainakin olla Embers Productions distrossa. Ainakin sitä löytyy suoraan meiltä 20mk/kpl Terv: Sam The Maggot, Bestial Devastation, PL 16, 53101 LAPPEENRANTA


Takaisin Kekäle-sivulle