Bloodhammer haastattelu Kekäle kakkosesta. Vastailijana A.K., kyselijänä Jouni Hihnala.

Ylpeänä esitämme haastattelun yhden Suomen parhaista tulokkaista, Bloodhammerin kanssa, jonka toisen tässä haastattelussa ilmitulevan 7" split EP:n Embers julkaisee joskus myöhemmin tulevaisuudessa splittinä Blasphemous Evilin kanssa! Kyseistä seiskaa odotellessa, Bloodhammer haastis, olkaa hyvä.

Tervehdys! Bloodhammer on oikeastaan aika uusi bändi, mutta minkä takia minusta sitten oikeastaan tuntuu siltä kuin olisitte jo keskivertoa tunnetumpi bändi ja olleet kuvioissa jo hivenen pidemmän aikaa..?

Tervehdys sinnekin päin! Bloodhammer on perustettu joskus kolme vuotta sitten, eli aika uusi bändi ollaan. En kyllä menisi sanomaan, että oltaisiin keskivertoa tunnetumpi, aika vähän loppujen lopuksi porukat tietää tästä bändistä.

Asiaan saattaa tietysti vaikuttaa se että aloititte "vaatimattomasti" 10" miniälppärillä, ettekä perinteisellä demonauhalla… Eikö näin olekin? Vai teittekö kenties ensin jonkun promonauhan kaikessa hiljaisuudessa, millä sitten saitte diilin tuohon kymppiin tai jotain vastaavaa?

Joo, aluksi tosiaan julkaistiin tuo 10". Tehtiin semmoinen muutaman biisin promonauha treenikämpillä ja lähetettiin se tasan tarkkaan yhdelle levy-yhtiölle (Hostile Regression). Sami oli sit kiinnostunut julkaiseen meille mcd:n, mutta saatiin sit tuo homma muutettua 10":ksi.

Kyseinen MiniLP:hän julkaistaan myöhemmin CD:nä Northern Heritagen toimesta neljällä lisäbiisillä… Onko ne bonukset ihan uusia, vaiko kenties otettu aikaisemmalta NH seiskalta?

Tuon CD:n varmaan pitäisikin kohta puolin ruveta olemaan ulkona. Bonuksettullaan nähtävästi julkaisemaan kahtena split-EP:nä. Alunperin bonusten piti tulla pihalle EP:nä Hostile Regressionin kautta, mut sit toi EP:n julkaisu peruuntui. Tietenkinhän EP:ille tulevat versiot on uudelleen miksattu ja omaavat todella helvetillisen ankarat soundit!

Ja sitten teidän olisi tarkoitus julkaista vielä yksi 7" HoRen kautta?

Kts. edellinen kysymys.

Entä joko on sopimus täys-pitkälle CD:lle/LP:lle löytynyt? Vai onko sellaista edes etsitty? LP version merkitys?

Täyspitkälle on diiliä tarjottu erään nimeltä mainitsemattoman jenkkilafkan kautta. Tietysti, jos Northern Heritagen kans sais vielä julkaista jotain, niin se ois todella hienoa. Saatetaan vielä jossain välissä julkaista Hostilenkin kautta jotain, jos sieltäkin päin kiinnostusta löytyy. Ainakin tällä hetkellä on vähän semmoiset fiilikset ton täyspitkän suhteen, että jos siitä ei painateta vinyyliä, niin ei tulla julkaiseen koko levyä. Eli pidän vinyylin merkitystä aika suurena.

Teillä on muuten, hmmm… Aika omalaatuiset kansitaiteet levyissänne… Onko tuollainen kolkko, vanhahtava linja tarkoituksella haettua ja jatkuuko sama linja myös jatkossa? Mitä ihmettä se nunna siinä "Monastery of…" seiskan kannessa oikein touhuaa?

Kansitaiteisiin olen itse helevetin tyytyväinen. Ei me olla noilla kansilla haettu mitään tiettyä linjaa, ne nyt vaan kuvastavat levyn sisälmyksiä hyvin. Ainakin mitä olen suunnitellut tuleviin kansiin, niin on niissä tiettyjä samoja piirteitä noiden edellisten julkaisujen kansien kanssa. Ton Monasteryn kannen nunnan puuhia voi jokainen kuvitella itse.

Tähän mennessä ilmestyneet Bloodhammer tuotokset on poikennut aika lailla toisistaan… Itse asian ilmaisit näin; "Toisessa oli paremmat soundit ja paskemmat biisit ja toisinpäin…" Minkälaista soundiosastoa aiotte jatkossa käyttää? Molemmanlaiset tyylit sisältävät mielestäni omat hyvät puolensa… Mitä muut ovat tykänneet?

Mun mielestä tosiaan tossa "Monastery of…" EP:ssä on ihan vitusti paremmat saundit kuin 10":lla, mut 10":lla taasen biisit ovat parempia. Seuraavalle julkaisulle olen suunnitellut jo aika tarkasti saundit. Luulen että kuuntelijat tulevat yllättymään aika raskaasti. En viitsi kuiteskaan vielä noista soundeista kertoa, kun kuiteskin joku rippaisi idean, heh. Aika tasan muiden mieleen nuo soundit on olleet, jotkut tykkää serkusta, jotkut veljestä.

Erityisen mielenkiintoiset on nuo melko omalaatuiset mutta erittäin hyvin onnistuneet vocalssit… Minkälaista palautetta niistä on tullut ja miten niitten kanssa jatkossa?

Vokaalit on kyllä onnistuneet aika hyvin aina. En tiedä, että muuttuvatko nepahemmin tulevaisuudessa, pitäis varmaan tota kysellä suoraan laulajalta. Palaute vokaaleista on ollut vain positiivista.

Monet luulee teitä varmasti nimen perusteella joksikin retrobändiksi mutta itse luokittelisin teidät lähinnä 90-luvun bläkki/trashi bändiksi, joskin keskivertoa paremmaksi sellaiseksi! Miten on asiat?

No ei nyt saatana mitään retroilijoita olla! Itse luokittelisin musiikkiamme joksikin death/black/thrash/heavy metalliksi. Vituttaa oikeastaan ruveta luokitteleen sitä miksikään. Ehdottomasti se kuiteskin on keskivertoa parempaa.

Bloodhammerilla on aika vahvat, suorat ja kaunistelemattomat sanoitukset… Mitä mieltä olet runollisista,korulauseilla kaunistelluista BM-lyriikoista?

Itse en pahemmin noita lyriikoita viitsi kommentoida mitä Bloodhammeriin tulee kun en ole niitä väsännytkään Itse pidän ehkä enemmän "suorista" lyriikoista, mutta jokainen tehköön miten haluaa.

Joko olette löytäneet basistin livekeikkoja varten? Haluatko kertoa jotain muuta Bloodhammerin keikka suunnitelmista?

Basistia ei ole löytynyt ja muutenkin nyt on treeneissä ollut "vähän" taukoa, eli ainakaan lähiaikoina Bloodhammeria ei tulla näkemään livenä. En viitsi mitään keikkasuunnitelmista kertoa, mutta jotain erikoista tullaan varmaan tarjoamaan

"Kill the Posers" julistetaan Ancient Kingssin takakannessa… Ilmeisesti teitä vituttaa yli kaiken nämä uuden aallon trendibändit, mutta oletteko saanet siitä palautetta sen takia että itse asiassa olette itsekin aika uusi bändi…

Ei noita uuden aallon paskabändejä jaksa edes nykyään noteerata. Eniten vituttaa vaan semmoinen turha vouhotus ja uhoaminen. Ei meille ole tullut mitään palautetta siitä, että oltaisiin uusi bändi. Kuiteskin olen itse soitellut bändeissä kohta kymmenen vuotta, niin en voi millään sanoa, että olisin uusi tyyppi näissä kuvioissa.

Entä miten koet undergroundin? Joidenkin mielestä bändi ei ole enää UG jos se julkaisee jotain muutakin kuin demonauhoja… Esim. me saimme joiltain tahoilta negatiivista palautetta kun sanoimme haastattelevamme Suomen parhaita UG-bändejä ja näitten tahojen mielestä ykkösen haastateltavat (tai ainakaan kaikki) eivät olleet UG-bändejä…

Omasta mielestäni toi underground käsite on aika vaikea määritellä. Onko levy underground, jos siinä on hintakoodi tai vastaavat hommat, tuntuu joillakin olevan kriteerinä siihen, että onko bändi/lafka ug. Itse olen 100%:sti sitä mieltä, että bändi voi olla ug vaikka olisi julkaissut levyn. Tommoinen puhe, että levyn julkaissut bändi ei olisi ug on vaan kateellisten ihmisten paskapuhetta. Muistaakseni sun ekassa numerossa oli ainakin Pest ja Flauros. Eiköhän nuo molemmat ole ug bändejä, jos joku on toista mieltä, niin ei voi mitään. (Flauros oli kyllä ykkösessä mutta Pest ei. Tosin Pestistä oli kyllä jonkin verran juttua Horna haastiksen yhteydessä -ed)

Onko sinulla myös jonkinlaisia grind aktiviteettejä? Vai tuntuuko minusta siltä vain sen takia että olette olleet tiiviissä yhteistyössä HoRen kanssa..?

Eipä mulla mitään kummempia grindi aktiviteetteja ole. Tosin jotkut grindi bändit on saatanan hyviä kuten vanha Carcass, Haemorrhage, Regurgitation, Creamface……

Mitenkä on muuten projektibändien kanssa? Vaikuttavatko Bloodhammer muusikot joissain muissa bändeissä?

Laulajan kanssa meillä on toi 666 Lakes of Fire-projekti. Ollaan nauhoitettu yksi nauha, mutta se on vielä miksaamatta loppuun. Eli tulee kun kerkeää. Sitten itse soitan vielä tossa Maleficiassa, mut ei olla treenailtu varmaan pariin vuoteen. Suunnitelmissa ois sit jotain projektia Wrathin (Enochian Crescent) kanssa. Toivottavasti onnistuu…

Kaupallisuudesta…

Isot levy-yhtiöt ja levyjen runsas myyminen on vähän kaksipiippuinen juttu, periaatteessahan on ihan hyvä että sanomaa saa levitettyä mahdollisimman monelle, mutta entäpä jos kuuntelija ei ymmärräkään sanomaa vaan pitää sitä vaan "siistinä juttuna"..? Onko teidän tavoitteena saada sopimus jollekkin isolle lafkalle ja levittää sanomaa mahdollisimman monelle, vai jatkaa pienempien UG-lafkojen kanssa musiikin tekoa "valikoidulle" kuuntelija kunnalle?

Nuo isot levy-yhtiöt tosiaan on vähän kaksipiippuinen homma, johon nyt en viitsi paljon ruveta kommentoimaan. Itse työskentelen ehkä mielummin noiden pienenpien lafkojen kanssa, koska sopimukset ja muut paskat tapahtuu enemmän kaveripohjalta, eikä vain rahankiilto silmissä.

Jos päätyisitte jollekkin isolle lafkalle niin olisitteko valmiita tekemään kaikkenne pitääksenne lafkan tyytyväisenä? Esimerkiksi Dimmu Borgir vaihtoi logoaan Nuclear Blastin pyynnöstä ja väitetäänpä sitä muutamien bändien jopa muuttaneen musiikkiaan kaupallisemmaksi levy-yhtiön kehoituksesta...

Paskat sitä rupea ketään hulluna nuoleskelemaan, tietenkin pieniin joustoihin voi suostua, mutta joku kansikuvan vaihto lafkan takia ei taitaisi mennä itselle läpi. Se nyt on jo vitunmoista huoraamista, että rupeaa musiikkityylit yms. vaihtamaan lafkan pyynnöstä.

Mielestäni BM-levyihin sopii parhaiten hyvin synkät, tumman puhuvat kannet… Suostuisitteko julkaisemaan levyänne "karamellipaperi" kansien välissä?

Totta turiset. Jos Fazer vähän sponsoroisi, heh. Tuskinpa kuitenkaan…

Ja vielä mielestäsi Suomen eniten ja vähiten kaupalliset Black Metal bändit?

Enpä sano tähän mitään, niin ei tarvitse kämpillä istua pesäpallomaila kädessä odottamassa suomen vihaisia BM-tyyppejä.

Kiitokset haastattelusta! Lisättävää?

Kiitoksia sulle vaan. Harmi, että tuli vähän paskat vastaukset, kun tietokone tuhosi ekat ja nämä uudet jäi vähän lyhyiksi. Jos jollakin on jotain asiaa, niin mailaa tähän osoitteeseen: xakkx@hotmail.com.Samasta osoitteesta voi kysellä meidän levyjä, sekä mun käytettyjen levyjen myyntilistaa. Runkkailkaa!

Näihin viisaihin sanoihin päätti haastateltavamme tämän haastiksen. Eipä muuta kuin että odottakaa innolla tuota tulevaa Blasphemous Evil / Bloodhammer splitti seiskaa! ;)


Takaisin Kekäle-sivulle